top of page

Frisse eigentijdse badkamer met ludieke betegeling

“Een lichte, rustige, moderne badkamer die een eigen stijl krijgt door een indrukwekkende tegel.”


Tegels zijn het fundament van elke badkamer en maken of breken de ruimte. Dat was ook weer duidelijk bij deze onlangs gerealiseerde eigentijdse badkamer – een lichte, eenvoudige, moderne ruimte die een eigen stijl krijgt door een indrukwekkende tegel.


Betegeling

Wat direct opvalt aan deze eigentijdse badkamer, is hoe licht hij is. Hij bestaat grotendeels uit witte muur, wat hem openheid geeft. De grootste eyecatcher is de vloer en een muur van de inloopdouche. Deze zijn speels betegeld met hexagons van 60 x 60 in verschillende tinten, die oplopen van taupe naar antraciet. De tonen zijn aards waardoor de badkamer zijn rust behoudt. Sommige tegels hebben een granietlook, alsof er korrels in zitten. Andere zijn in kleur gebaseerd op het matte voorkomen van beton.


Badkamermeubel

Bij het badkamermeubel is een klein stukje muur anders betegeld voor een accent. Deze handgevormde tegels van 7,5 x 30 glanzen in levendig blauw glazuur. Het houten plateau erboven biedt extra opbergruimte en past goed bij de verdere natuurtonen van de badkamer. Ook is het hout overeenkomstig met de op maat gemaakte planken in de nis ernaast.

Het meubel zelf heeft ook een houtlook en een keramisch topblad, met daarin twee naadloze wasbakken. Op de lengte van 1,40 zijn ook de twee lange, greeploze lades gemaakt.


Regendouche en kranen

De muur van de nis creëert extra privéruimte in de douche, zonder hem benauwend te maken. De op maat gemaakte glazen muur helpt erbij om de ruimte open te houden. De handdoekstangen, ingebouwde thermostaatkranen met omstel, hand- en regendouche zijn van glanzend chroom en matchen perfect bij de tegels die doorlopen op de muur.


Een mooi, subtiel detail in de inloopdouche is de tegeldrain. Deze drain is perfect verwerkt in de breedte en valt bijna niet op, omdat de voegen van de hexagontegels erin doorlopen. Praktisch én discreet.


Toilet

Het aparte toilet heeft dezelfde betegeling als de badkamer op de vloer en achterwand, maar niet tot het plafond. Op deze manier is er voorkomen dat de ruimte benauwd aanvoelt. Het toilet heeft een softclose zitting en geen spoelrand – het is rimfree. Op het houten schapje staat een mat witte opzetkom die overeenkomt met het toilet. Voor extra gemak bij het handen wassen, komt de fonteinkraan uit de muur.


De eenvoud en souplesse van de badkamer worden opgetild dankzij de markante betegeling, die een speels accent geeft aan de volledige ruimte.lvdb-4.jpg
lvdb-4.jpg
lvdb-4.jpg
lvdb-4.jpg
Behoefte aan meer inspiratie of advies op maat?
bottom of page