top of page

Een donkere stijlvolle badkamer met veel karakter en sfeer

“Als je donkere kleuren zoals antraciet of zwart combineert met natuurlijk materialen, geeft dat een mooi warm effect”


Een donkere badkamer heeft ons hart gestolen – en na het zien van deze inspirerende foto’s snap je wel waarom. Wat een uitstraling van luxe en sfeer! Dus als je dan een ruimte een donkere look wil geven, is wat ons betreft de badkamer daarvoor de perfecte plek.


Betegeling

Een donkere badkamer, je moet het maar durven! Deze badkamer is bijna helemaal antraciet en straalt enorm veel karakter uit. De grote tegels in de kleur Icon Black van 60 cm bij 60 cm zijn gebruikt voor zowel de vloer, als de wand. Die mooie overloop doet de badkamer optisch groter lijken. Groot formaat tegels geven eigenlijk altijd een ruimtelijk effect, ook als ze donker zijn. En waar je op een witte muur snel uitgekeken bent, zullen deze stormachtige tegels je veel minder snel vervelen.


De kleinere tegeltjes uit dezelfde serie van 10 cm bij 10, cm komen in verschillende donkere tinten en zorgen voor een leuk contrast. Zelfs de voegen zijn hier donker gemaakt: zo lijkt het alsof de tegels strak gelegd zijn én het is makkelijk in onderhoud. Een echte eyecatcher in deze badkamer zijn de ronde koperen tegeltjes in de ingebouwde nis. Een hele originele manier om de wand – of een deel ervan – een extra dimensie te geven.


Badkamermeubel

Als je donkere kleuren zoals antraciet of zwart combineert met natuurlijk materialen, geeft dat een mooi warm effect. Het zwevende badkamermeubel in een stoere houtlook kleur, springt er hierdoor prachtig uit. De kranen zijn strak weggewerkt in de muur: een praktische en stijlvolle oplossing.

Aan opbergruimte hier ook zeker geen gebrek: de extra nissen in de muur, de houtlook badkamermeubels én een ruime spiegelkast. Een rommelige badkamer is dus echt verleden tijd!


Douche en accessoires

Voor een kleinere badkamer, is een 5-hoekige douchecabine een perfecte oplossing om ruimte te winnen. Door de afgeschuinde hoek, zorg je ervoor dat de vrije ruimte groter wordt. De thermostaat kan tegenwoordig op elke gewenste plek geplaatst worden. Wanneer je hem niet rechtstreeks onder de kraan plaatst, kun je de douche makkelijker alvast aanzetten en ook dit scheelt weer in onderhoud. Zeg bijvoorbeeld maar dag tegen je verkalkte kranen!


Planten en kaarsen

Planten brengen leven in de brouwerij! Het frisse groen zet mooi af tegen de donkere tinten. Let wel op dat niet alle kamerplanten geschikt zijn voor de badkamer, vanwege het gebrek aan licht en de hoge luchtvochtigheid. Nog een tip: ontsteek een gezellig kaarsje in plaats van verlichting als je bijvoorbeeld in bad gaat. Het gebruik van kaarsen zorgt voor een rustgevend effect en zo maak je jouw zen-moment echt helemaal compleet.


lvdb-4.jpg
lvdb-4.jpg
lvdb-4.jpg
lvdb-4.jpg
Behoefte aan meer inspiratie of advies op maat?
bottom of page