top of page

Kleine badkamer inspiratie in monumentaal pand

Het ontwerp van de badkamer mocht niet uit de toon vallen bij de spiegelkast uit de jaren ’70. "Die hebben we 4 jaar geleden van vrienden gekregen. Zij hadden ‘m uit de badkamer gesloopt en sindsdien stond hij bij ons in de schuur. Zonde om weg te gooien."

Kleine badkamer inspiratie nodig?
In een monumentaal pand aan de Rijndijkstraat uit 1900, in het hartje van Leiden, realiseerde Luc van den Berg onlangs een stijlvolle nieuwe badkamer. De wens van de klant was om in deze kleine badkamer van 2,15 x 2,65 m – een eigentijds badkamerontwerp te realiseren in retrostijl. Niet tè modern, want het ontwerp mocht niet uit de toon vallen bij de spiegelkast uit de jaren ’70.


“Zonde om weg te gooien”

“Die hebben we 4 jaar geleden van vrienden gekregen. Zij hadden ‘m uit de badkamer gesloopt en sindsdien stond hij bij ons in de schuur”, spreekt eigenaar John. “Zonde om weg te gooien. Dus bij het ontwerp van de badkamer hebben we rekening gehouden met deze stijl”.


Kleine badkamer inspiratie: minimaal betegeld

Er is dan ook gekozen om niet alles te betegelen. Achter de dubbele wastafel en bij het wandcloset werd minimaal betegeld. De rest van de badkamer werd voorzien van strak stucwerk. De dubbele douche – een regendouche en glijstangset – is voorzien van design wandkranen, net als de wastafel. De klant koos voor groot formaat tegels op zowel de vloer als de wanden. ‘Zeker bij een inloopdouche is het heel handig om met grote tegels te werken, die zijn veel minder vuilgevoelig door het minimale aantal voegen.” De totale verbouwing duurde 3 weken en had de nodige uitdagingen.


Inbouwkranen: precies werk

Het ontwerp voor deze kleine badkamer met inloopdouche bevatte ook inbouwkranen. Om de inbouwkranen netjes te monteren moest er met diverse factoren rekening worden gehouden. Een inbouwkraan moet voor het betegelen worden geplaats en een aannemer dient rekening te houden met de tegeldikte en de dikte van de lijmlaag. Als de kraan bijvoorbeeld niet diep genoeg of juist te diep ingebouwd wordt dan ziet dat er niet netjes uit. Het inbouwen van een wandkraan is echt een precisiewerk en kan zorgen voor hoge(re) montagekosten.


Vloer op afschot: voorbereiding is het halve werk

In dit oude huis, houten vloeren op balken, was het verleggen van de leidingen geen eenvoudige klus. Er moesten gaten worden geboord om alles op de juiste plek te krijgen. Om het water de goede kant op de leiden richting douchegoot, moet de vloer goed horizontaal worden gelegd. Ook hier geldt: goede voorbereiding is het halve werk. Maar het resultaat mag er zijn.


Gebruikte materialen in deze kleine badkamer met inloopdouche

Uw kleine badkamer inspiratie:

– Tegels wand douche + vloer: Fusion 120×60 cm. (taupe)
– Tegels rest vloer en plinten: Fusion 60×60 cm (taupe)
Mozaïek achter wastafel: Jalapa glasmozaiek
– Wandtegel achter toilet Talco mat wit 120×60 cm
– Badmeubel: Get-Up 120×40 cm keramische wastafel met mosgroene onderkast (2 laden)
– Wastafelkranen: Bongio Tube (inbouwkraan)
– Douchecabine: Sealskin Natura schuifdeur 120 cm (korte zijwand)
– Douchegoot: Tece drainline
– Doucheset met inbouwkranen: Bongio Aqua inbouwthermostaat met stopkranen en regendouche 25cm uit het plafond
– Design glijstang-set met handdouche
– Inbouwreservoir toilet: Tece met Planus bedieningsplaat mat wit
– Wandcloset: Hatria Fusion met softclose zitting
– Radiator: verzinkte en daarna gelakte handdoekradiator 180×60 cm


Ontwerp uw badkamer in 3D

Weten wat er allemaal in uw kleine badkamer past? Met het softwarepakket Idesign kunt u zelf uw badkamer vormgeven en in 3D bekijken. Zo krijgt u een goed idee wat de mogelijkheden zijn van uw badkamer en weet u direct hoe groot het bad mag zijn, of er een dubbele wastafel in past en of u voldoende loopruimte overhoudt. lvdb-4.jpg
lvdb-4.jpg
lvdb-4.jpg
lvdb-4.jpg
Behoefte aan meer inspiratie of advies op maat?
bottom of page