top of page

Rustieke beige badkamer met hout en zwarte accessoires

''Door de contrasten tussen zwart en wit, met daartussen het rustige zand, is deze badkamer een moderne oase van rust geworden.''

Zand, kiezelstenen en hout. Deze ensuite badkamer is op het eerste oog een serene ruimte. De matte accenten in zwart en wit geven een excentrieke boost, zonder dat de badkamer overdadig wordt. Met de uitstraling van een wellness, maar stoere details om dit tegen te hangen, is het een eenvoudige, comfortabele badkamer die geschikt is bij ieder interieur.


Betegeling

De grootformaat tegels van 75 x 75 bedekken zowel de vloer als drie muren en vormen hiermee het belangrijke frame van de badkamer. De tegels beginnen niet volledig vanaf de grond, maar zijn gesneden. Hierdoor lijkt de vloer optisch door te lopen in de muren. Ook de lijn die nu op het midden van de muur horizontaal loopt, is een interessant optisch detail. Deze lijn omarmt de rust van de zandkleur en brengt orde in de ruimte.


Als tegenhanger hiervan zijn de overige stukken muur betegeld met kleine kiezelstenen. Het natuurlijke mozaïek benadrukt het rustieke luxegevoel, maar geeft een speels effect aan de badkamer.


Badkamermeubel

Wanneer je vanuit de slaapkamer binnenloopt in deze ensuite badkamer, word je meteen groots ontvangen door de douche, het bad en de opvallende spiegel. Deze ronde spiegel met zwarte rand hangt boven een evenzo ronde, mat witte opzetkom met daarbij mat zwarte kranen. In plaats van een pompeus meubel is er in deze badkamer gekozen voor een minimalistisch teakhouten kastje. Teak is prachtig vanwege de grove nerf in het hout die zo sprekend is, daarbij is het goed bestand tegen vochtigheid en makkelijk te onderhouden. De vorm van het meubel is eenvoudig, maar toch ook dynamisch door de schuine lijnen.


Inloop roll-in douche & regendouche

De inloopdouche is van alle gemakken voorzien. Met zowel een regendouche als roll-in handdouche staat comfort op de eerste plek. De thermostaatkraan en het nisje steken in matzwart mooi af tegenover de zandkleurige tegel. De waterafvoer is netjes weggewerkt door middel van de tegeldrain.

Het matzwarte frame van de doucheruit geeft weer een extra robuust effect aan de badkamer. De ruimtelijkheid blijft behouden, door zowel het gecoate glas als doordat het frame niet doorloopt tot het plafond. Het zwarte profiel zit alleen aan de buitenkant, zodat de binnenkant beter schoon te houden is.


Vrijstaand bad

Het gemak en comfort van de douche zet zich voort in het bad. De kuip is een vrijstaand, mat wit, acrylen bad. Hierbij zijn mat zwarte badwandinbouwkranen geplaatst, waaronder een roll-in handdouche.


Door de contrasten tussen zwart en wit, met daartussen het rustige zand, is deze badkamer een moderne oase van rust geworden. De natuurtinten geven de uitstraling van een wellness, maar daartegenover staan strakke, stoere accenten die weliswaar minimalistisch zijn, maar een groots effect hebben.lvdb-4.jpg
lvdb-4.jpg
lvdb-4.jpg
lvdb-4.jpg
Behoefte aan meer inspiratie of advies op maat?
bottom of page