top of page

Taupe badkamer in beige met hout in Portugese stijl

''Een verrassende badkamer met Portugese patronen en rustige taupe kleuren''

Sommige combinaties liggen niet voor de hand, maar monden uit in exact datgene waar je naar zoekt. Deze verrassende badkamer is daar een goed voorbeeld van: door het combineren van Portugese patronen met het rustige taupe, is er een onopvallende rode draad door de hele stilering heen getrokken.


Betegeling

De betegeling – in feite de fundering van deze badkamer – valt niet direct op, en vindt daarin zijn kracht. Voor zowel de vloer als muur is er een set van tegels gebruikt, een duo dat het beste samen gaat. De ene tegel is vrijwel effen, in het neutrale taupe. De andere is een decortegel met daarop patronen die subtiel in elkaar overlopen. De prints zijn geïnspireerd op klassieke Portugese dessins, maar hebben niet dezelfde overdaad aan kleuren. Voor deze badkamer zijn vierkante tegels van 60 x 60 cm gebruikt, een vrij standaard formaat.


Badkamermeubel

Het serene taupe wordt afgewisseld met wat accenten van mat wit. Dit zie je terug bij het toilet, maar ook bij de twee ronde opzetkommen op het zwevende badkamermeubel. Deze zijn gemaakt van solid surface, net als het witte topblad. Het meubel zelf is van melanine, maar heeft een realistische houtlook die perfect past bij de aardsheid van het taupe. Melanine is makkelijk in onderhoud en daarbij financieel aantrekkelijk.


Spiegel

De spiegel boven het meubel heeft zowel verlichting als verwarming. Hierdoor heb je altijd voldoende licht, en beslaat het glas niet wanneer je aan het douchen bent.


Regendouche en kranen

Wanneer we verder inzoomen, zien we dat alle kranen, stangen en douchekoppen gemaakt zijn van chroom. Chroom is eenvoudig schoon te houden en geeft een beetje glans aan elke ruimte.

De inloopdouche heeft een op maat gemaakte glazen wand en deur. Het glas reikt niet helemaal tot het plafond, om een extra gevoel van openheid te geven. De waterafvoer is netjes weggewerkt door een tegeldrain. In de speelse tegels zitten inbouwkranen voor de hand- en regendouche.


Toilet

Het toilet in de aparte ruimte is, evenals het fonteintje, matwit. De opzetkom staat op een massief houten schap. De muren zijn niet tot in de volledige hoogte betegeld, om een benauwend gevoel te voorkomen.


Deze badkamer blijft verrassen, door de gedurfde combinatie van taupe en Portugese patronen, maar ook door praktische elementen en het comfort.lvdb-4.jpg
lvdb-4.jpg
lvdb-4.jpg
lvdb-4.jpg
Behoefte aan meer inspiratie of advies op maat?
bottom of page