top of page

Verbluffende ensuite badkamer met markant marmer

''Fris wit, serieus betongrijs, tijdloos hout, gitzwarte staal en sprekende marmer.''

Een uitzonderlijke combinatie van verschillende materialen hoeft niet te betekenen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Luc van den Berg realiseerde deze verbluffende ensuite badkamer als aansluiting op een ouderlijke slaapkamer – een zolder met een opvallende, moderne stijl.


Betegeling

De grootste wow-factor van deze badkamer zit hem in de gemarmerde tegel – een tegel op grootformaat van 120 x 120. Met een kleur die balanceert tussen lichtblauw en -groen en een wilde vlam zet hij meteen de toon. Een saillant detail is dat de tegel doorloopt van de slaapkamer, langs de zwart stalen deur, naar de badkamer en zo de twee ruimtes tot één geheel lijkt te maken. Ook het aparte toilet is met het marmer betegeld.


De markante tegel wordt ondersteund door een rustiger grootformaat tegel van 100 x 100. Door de grijze cementtint op vloer en muur, afgewisseld met fris wit, komt het groene marmer nóg meer naar voren.


Inloop regendouche

De inloopdouche is volledig betegeld in grijs en is bijna exact een tegel breed. De inbouwkranen, hand- en regendouche zijn van chroom. Door de douche te plaatsen achter een nis, worden de discretie en privacy behouden.


Vrijstaand bad

Naast de douche heeft deze badkamer ook een bad. Het vrijstaande bad is van acryl en is 170 x 78. De hoogte is 60 centimeter – perfect om in te ontspannen. Wanneer je uit de kuip stapt, zal je het nooit koud hebben dankzij de vloerverwarming. De vrijstaande badkraan met handdouche is een mooi, modern accent.


Badkamermeubel

Het zwevende badkamermeubel is op maat gemaakt in de nis en heeft een eikenhouten topblad. Eronder zijn twee witte, greeploze lades verwerkt. De ovalen opzetkommen van solid surface matchen perfect bij de twee ronde spiegels erboven. Aan opbergruimte is er ook geen gebrek – achter de douche en in het marmer zijn extra nissen gecreëerd met daarin eikenhouten plankjes.


Het frisse wit, het serieuze betongrijs, het tijdloze hout, het gitzwarte staal en het sprekende marmer kunnen kunnen op papier afschrikken – in de praktijk daarentegen is het resultaat verbluffend.lvdb-4.jpg
lvdb-4.jpg
lvdb-4.jpg
lvdb-4.jpg
Behoefte aan meer inspiratie of advies op maat?
bottom of page