top of page

Wie buiten de lijntjes durft te kleuren krijgt de mooiste badkamer

"Donkere kleuren, extra grote tegels en de efficiëntste voorzieningen: een droombadkamer waar luxe en comfort samenvallen tot een prachtig geheel"


Om de badkamer van een unieke uitstraling te voorzien, is het de kunst van verschillende tegels en tegel patronen met elkaar durven te combineren. Met grote tegels kun je de ruimte bijvoorbeeld optisch groter maken en met kleinere, unieke vormen breng je extra sfeer. De kracht van deze badkamer zit hem vooral in de tegels en de kleuren, maar ook het uitgetekende lijnenspel, wat wellicht op het eerste oog niet opvalt maar wat je in de bouwtekeningen goed terugziet.


Vloertegels en wandtegels 

De blauwbruine marmerlook wandtegels van 120 cm bij 120 cm zijn hier bij uitstek de sfeermakers. De marmerlook tegels zetten de toon én laten alle kleuren en materialen van de rest van de badkamer helemaal samensmelten tot een mooi geheel. De grote blauwe tegels van 100 cm bij 100 cm lopen door op de vloer, de wand en het bad.


Ingebouwd ligbad

Wat is er fijner dan een warm bad na een hectische dag? Naast een luxe inloopdouche is deze badkamer ook voorzien van een prachtig ingebouwd ligbad om lekker te ontspannen. Doordat de blauwe wand- en vloertegels doorlopen op het bad, ontstaat er een mooi en rustig geheel. De strak weggewerkte inbouwkranen en handdouche liggen perfect op één lijn doordat ze gemonteerd zijn met een zogeheten installatiebrug. Zo’n brug zorgt ervoor dat alle onderdelen tegelijk en op exact dezelfde hoogte en diepte kunnen worden ingebouwd. Dit scheelt een hoop precisie werk en natuurlijk tijd. Bijzonder in deze badkamer is dat je bijna geen wit terugziet, behalve in het bad en ingebouwde nisje. Er is gekozen voor mat wit, want dat oogt rustiger dan glans wit.


Badkamermeubel met solid glas blad op maat

Wie buiten de lijntjes durft te tekenen, maakt het verschil. De standaard sanitair kleur wit zie je hier amper terug en dat geeft een warm, luxe en stoer effect. Voor het zwevende badkamermeubel, de hexagon tegels en het blad is gekozen voor dezelfde warme beige kleur. Het hardgebakken “solid glas” blad geeft een extra luxe uitstraling en kan in alle kleuren op maat gemaakt worden.


Spiegels en ingebouwde accessoires

De twee zwarte, ovale spiegels met indirecte verlichting, geven veel sfeer en een extra warm effect op de speelse hexagon tegels. De spiegels zijn voorzien van touch sensor met dimfunctie en verwarming tegen de condens. Ook hier zijn de geborsteld nikkel inbouwkranen prachtig weggewerkt in de muur. Kortom: een en al efficiëntie en luxe!


Ook de zwarte elektrische handdoekradiatoren zorgen voor extra comfort, want zeg nou zelf: wat is er lekkerder dan een warme handdoek binnen handbereik na een heerlijke douche?


Douche met verticale stabilisatie stang

Nog een unieke keuze in deze badkamer is de verticale stabilisatie stang bij de op maat gemaakte glaswand. In plaats van een verticale stang aan de bovenkant, wat je doorgaans veel ziet, is het extra fijn voor de wat ouderen mensen onder ons om iets vast te kunnen pakken voor of na het douchen.


Zwevend toilet met soft close afneembare zitting

Over buiten de lijntjes kleuren gesproken: wat een geweldige kleurkeuze voor het toilet en de wastafel! Er is gekozen voor Castano bruin, een tint die weer prachtig terugkomt in de marmerlook tegels. Het is een soft close afneembare zitting, zodat hij makkelijk schoon te maken is en niet hard dicht klapt na gebruik. Stijlvol én praktisch, dat is luxe!lvdb-4.jpg
lvdb-4.jpg
lvdb-4.jpg
lvdb-4.jpg
Behoefte aan meer inspiratie of advies op maat?
bottom of page