top of page

Dé keukentrends van 2023
Natuurlijke kleurencombinaties in de keuken


Zachte en harmonieuze kleurencombinaties zijn een belangrijke trend voor keukens in 2023. Aangezien de keuken steeds meer het middelpunt van het huis wordt, is het van belang dat deze goed past bij de woonstijl en het interieur van de rest van het huis. Naast een functionele indeling, speelt de sfeer van de keuken een belangrijke rol. Natuurlijke materialen zoals hout zijn populair in combinatie met kleuren zoals beige, zand, terracotta, groen en bruin om de gewenste sfeer te creëren.


Black is back?


Zwart blijft ook dit jaar één van de meest populaire keukentrends. We zien wel dat zwart vaker afgewisseld wordt met andere kleuren of materialen. Eén van de mooiste combinaties daarin is de combinatie met hout(look). De toevoeging van hout aan een zwarte keuken, geeft een rustige en natuurlijke uitstraling.

Een leefkeuken met kookeiland


Het gezellige kook-, spoel- of werkeiland is een blijvertje. De keuken is in veel huizen de meest centrale plek, oftewel het hart van het huis, en daarom mag het in een fijne leefkeuken aan niets ontbreken. Een gezellig eiland waar je kunt werken, koken of afwassen - of alle drie tegelijk - is dan ook onmisbaar. Om de keuken nog gezelliger te maken, zijn er in 2023 veel barkrukken en zelfs zitbanken te zien. Hierdoor wordt de keuken een bruisende plek vol gezelligheid waar iedereen kan genieten van heerlijk eten en goed gezelschap.


Minimalisme en rust in de keuken


In 2023 zien we een comeback van dichte keukenkasten, waarbij minimalisme en rust centraal staan. Het gebruik van meer kasten biedt de mogelijkheid om spullen uit het zicht op te bergen. Open kasten of planken worden gebruikt om eyecatchers te tonen en niet voor het opbergen van overige spullen. Als je niet klaar bent voor een nieuwe keuken, maar wel open delen hebt, kun je een klein gordijn gebruiken om rust toe te voegen aan de keuken. Dit is een ouderwetse oplossing met een moderne twist.


Stel je eigen keuken samen


De mix & match keuken is een opkomende trend voor 2023 waarbij je jouw eigen keuken samen kunt stellen. Geen standaard kant-en-klare keukens meer, maar laat je creativiteit de vrije loop. Er zijn eindeloze mogelijkheden om keukenonderdelen te combineren en zo een unieke keuken te creëren. Denk bijvoorbeeld aan verschillende kleuren voor de boven- en onderkasten of een mix van kleuren en materialen in dezelfde kleur. Je kunt ook spelen met verschillende tegelpatronen en materialen in verschillende kleuren om de keuken te upgraden. Kortom, met de mix & match keuken kun je een keuken ontwerpen die helemaal bij jouw persoonlijke stijl past.
Moderne technologie in de keuken


Hoewel hightech snufjes al geruime tijd bestaan, blijven ze een vernieuwende trend in de wereld van keukens. In 2023 zullen deze snufjes naadloos aansluiten op de natuurlijke, serene sfeer die de keukentrends van dat jaar kenmerken.


Duurzaamheid in de keuken


Duurzaamheid wordt in 2023 een steeds belangrijker aspect in de keuken. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de levensduur van jouw keuken te verlengen zonder de hele keuken te vervangen. Zo kun je ervoor kiezen om alleen de frontjes te vervangen of te kiezen voor keukenkasten van recyclebare materialen, zoals petflessen of hergebruikt hout.


Een andere duurzame optie is om oude items een nieuw leven te geven in de keuken. Denk aan een oude toonbank, wandkast of commode die je kunt omtoveren tot een werkeiland. Ook kun je ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan met verschillende DIY-projecten in de keuken.


Ga voor marmerlook


Hoewel marmer een populair product blijft in 2023, is er ook aandacht voor de keerzijde ervan. Marmer heeft er miljoenen jaren over gedaan om te ontstaan en het winnen ervan veroorzaakt natuurschade. Overweeg daarom alternatieven, zoals marmerlook. Bij Luc hebben we een uitgebreid assortiment marmerlook tegels, die bijna niet van het echt te onderscheiden zijn.

Ben jij van plan om de keuken te renoveren of te vernieuwen? Kom langs in onze showroom in Leiden voor vrijblijvend en professioneel advies van een van onze ervaren medewerkers of kijk verder rond op de website voor meer inspiratie.

Comments


bottom of page