top of page

Tegelverbanden en legpatronen voor badkamertegels

Het legpatroon van je badkamertegels heeft grote invloed op de sfeer en ruimtelijkheid in je badkamer. Voordat je een badkamertegel kiest, is het dus de moeite waard om je te verdiepen in de verschillende legpatronen. Hieronder bespreken we populaire legpatronen voor de badkamer en het effect dat ze hebben.


Kies voor een klassiek-modern effect met het visgraat legpatroon


Het visgraat legpatroon is momenteel het populairste legverband voor badkamertegels. Hierbij worden de tegels loodrecht op elkaar gelegd, wat een klassiek-modern effect geeft in iedere badkamer. Kies bijvoorbeeld voor mooie, glossy tegels in een lichte kleurschakering. Door een voeg in dezelfde toon te gebruiken, blijft het rustig. Wil je de tegels juist meer laten spreken? Kies dan voor een contrasterende voegkleur, zoals een witte voeg bij groene tegels.


Een visgraatpatroon kan zowel op de vloer als op de wand worden toegepast en geeft gegarandeerd een eigentijdse look. Voor een speels detail kun je het visgraatpatroon bijvoorbeeld op de wand in je douche of in een nis aanbrengen. Wil je voor de ultieme klassieke look gaan? Kies dan voor een houtlook vloertegel in visgraatpatroon. Dit geeft een bijzonder classy effect! Kortom, door te spelen met legpatronen kun je de uitstraling van je badkamer transformeren. Overweeg de visgraatpatroon voor een tijdloze en moderne look.


Badkamertegel legpatronen: visgraat of volsteensverband


Als je op zoek bent naar een strakke uitstraling in je badkamer, is een volsteensverband een goede keuze. Door de tegels recht boven en naast elkaar te leggen, krijg je een rustige uitstraling. Voor de vloer kun je bijvoorbeeld grote vierkante tegels van 60x60 gebruiken en voor de wand dezelfde tegel, maar dan van 60x30. Dit creëert een ruimtelijk en strak geheel, zonder saai te worden.


Een volsteensverband werkt ook goed in een kleine badkamer


Door grote tegels te gebruiken en zo min mogelijk opvallende voegen, lijkt de ruimte groter. Gerectificeerde tegels, die recht zijn afgesneden, versterken dit effect nog meer.


Badkamer legpatronen: halfsteensverband of wildverband


Voor een levendige uitstraling zijn halfsteensverband en wildverband goede opties. Bij een halfsteensverband verspringen de rijen tegels steeds met een halve steen. Wildverband heeft geen duidelijk patroon door het verschil in lengte van de tegels, wat zorgt voor een extra levendig karakter. Lange strokentegels in wildverband zijn op dit moment trendy en spelen slim met lengtewerking in je badkamer. Overweeg ook het populaire visgraat legpatroon voor een klassiek moderne uitstraling. Door je te verdiepen in de verschillende legpatronen van tegels, kun je de sfeer en ruimtelijkheid van je badkamer beïnvloeden.


Ontdek de nieuwste trends in tegels, tegelverbanden en legpatronen voor je badkamer.


Bij ons vind je niet alleen trendy tegels met bijzondere vormen, maar ook geheel eigen legpatronen die je badkamer een speelse uitstraling geven. Creëer bijvoorbeeld een bohemian sfeer met onze hexagon tegels, of een speelse wand met mozaïektegels. Eén opvallend tegelpatroon kan al een compleet eigen uitstraling geven aan je badkamer.


Ben je op zoek naar advies voor het kiezen van het juiste tegelpatroon?


Maak dan een afspraak met een van de ervaren adviseurs in onze showroom in Leiden. Zij zijn op de hoogte van de nieuwste trends en helpen je graag bij het ontwerpen van een badkamer op maat. Houd je vloer rustig en varieer met tegels op de wanden voor een stijlvol effect.

Comments


bottom of page