top of page

Bongio - Exclusieve kranen en douches voor de badkamerBongio is een prestigieus Italiaans bedrijf gespecialiseerd in de productie van exclusieve kranen en douches voor de badkamer, opgericht in 1936 door de heer Mario Bongio. Het bedrijf staat bekend om zijn hoogwaardige kwaliteit en design en onderscheidt zich hierdoor in het midden- en hoog segment op de wereldwijde markt van badkamers.

Het aanbod van Bongio omvat producten die wereldwijd beschikbaar zijn en die een echte Italiaanse touch aan je badkamer kunnen geven. De meeste kranenseries zijn ontworpen door de beroemde ontwerper Marco Poletti en worden altijd geleverd met veel zorg en aandacht voor detail. Bongio gebruikt uitsluitend messing voor de inbouw van haar producten en chromeert deze in eigen fabriek gelegen in de buurt van het prachtige Lago di Orta in het noordwesten van Italië.


Bongio onderhoud kranen en douches


Het onderhoud van de kranen en douches van Bongio is eenvoudig en snel. Gebruik alleen water en een neutrale zeep of reinigingsmiddel en veeg de producten schoon met een zachte doek. Het is belangrijk om agressieve schoonmaakmiddelen te vermijden, omdat deze schade kunnen veroorzaken aan de kranen en douches.


Verschillende kleuren voor Bongio kranen


Chroom (CR) is de meest populaire en standaard kleur voor Bongio kranen en is kenmerkend door een glanzend oppervlak. Geborsteld nikkel (NS) is een andere veelgebruikte kleur die vergelijkbaar is met roestvrij staal en ideaal is voor moderne en klassieke collecties. Daarnaast zijn er ook andere klassieke kleuren beschikbaar zoals zwart chroom (CN), licht nikkel (NI), platinum (PL), natural messing (ON), goud (OR), geborsteld goud (OP), rosé goud (OS), geborsteld staal (AS), oud ijzer (FA), oud koper (RA), oud zilver (AG), Toscane brons (TT), brons (BR) en mat mokka (RB). Naast deze klassieke kleuren biedt Bongio ook trendy kleuren aan, zoals limoen (LI), oranje (OG), mat wit (BI), aardbei (SB), gele flits (YL), super hemel (SS) en mat zwart (NE).


Bongio heeft een aantal kranenseries die speciaal zijn ontworpen om deze kleuren optimaal te benutten. Enkele van deze series worden kort beschreven om je een beter beeld te geven van de verschillende kleuren en toepassingsmogelijkheden. Dit gehele overzicht van kleuren is te vinden op de website van Bongio: https://www.bongio.com/en/finishes-colors/.Kommentare


bottom of page