top of page

De 7 redenen voor grote vloertegels in uw huis

Bijgewerkt op: 3 aug. 2022De groot formaattegel wordt steeds populairder. Waarom? We geven u de 7 goede redenen voor een vloer met groot formaattegels.


Eén: Groot formaat tegels zijn praktisch en geven een strakke uitstraling

Een badkamertegel is niet meer standaard 30 x 30 cm. Met de praktische grote vloertegels, tot wel 150 x 75 cm, betegelt u met 1 tegel meer dan een vierkante meter vloer. Dat werkt lekker snel. Keramische tegels zijn verkrijgbaar in veel kleuren, van natuurtinten, marmerlook, glanzend of mat, betonlook of houtlook.

Twee: Grote vloertegels leveren minder voegen op

Een groot formaat tegel is dus makkelijker schoonhouden en vraagt minder onderhoud. Vergelijk maar eens: op 1 vierkante meter gaan 44 tegels van 15 x 15 cm, terwijl u maar 1,1 tegel van 90 cm x 90 cm nodig hebt voor hetzelfde oppervlak. Veel minder voegen dus, wat rustiger oogt en zorgt voor veel minder vuil dat zich in voegen kan nestelen, met name in de inloopdouche.

Drie: Ruimtelijk effect door grote tegels: uw badkamer lijkt groter


Vloertegels zijn meestal vierkant, alhoewel er ook langwerpige tegels zijn (bijv. 25 x 75 cm, 30 x 90 of 60 x 120 cm). Die geven een ander effect in de ruimte. Een langwerpige tegel geeft uw badkamer meer lengte, waardoor uw ruimte groter lijkt. Wanneer u een smalle badkamervloer met langwerpige, grote vloertegels betegelt, dan lijkt de ruimte breder. Het ruimtelijke effect komt door de relatieve leegte van een vlak. Een vloer die maar op een paar plaatsen wordt doorsneden door een voeg, lijkt groter. Ook de kleur van de tegel kan een verschil maken. Kies in een kleine ruimte bij voorkeur voor een lichtkleurige tegel; die zorgt ervoor dat de ruimte groter lijkt.

Vier: Meerdere toepassingen in uw huis

Een grote vloertegel is zeer geschikt voor gebruik in de woonkamer of keuken. Een natuurstenen vloer oogt landelijk is hygiënisch. Stof en vuil op een stenen vloer is gemakkelijk te verwijderen met een zachte bezem en laat zich goed schoonmaken met water en zeep. De tegels zijn vorst vast en vuilbestendig, zodat u deze ook in de serre, tuin of openbare ruimte kunt gebruiken.


Vijf: Geschikt voor vloerverwarming

Groot formaat tegels zijn bij uitstek geschikt bij het toepassen van vloerverwarming in uw keuken of woonkamer.

Zes: In veel verschillende formaten beschikbaar

Bij Luc van den Berg zijn er veel verschillende formaten beschikbaar:

  • 60 x 120 cm

  • 60 x 180 cm

  • 75 x 75 cm

  • 80 x 80 cm

  • 90 x 90 cm

  • 20 x 1.20 m

  • 1.00 x 3.00 m

  • 1.50 x 3.20 m

  • 150 cm x 75 cm

Zeven: Niet poreus en krasvast

In tegenstelling tot een gietvloer is een betegelde vloer krasvast. Omdat de tegels onder hoge druk worden samengeperst, voordat ze in de bakoven gaan (1200 gr.C.), zijn ze hard en slijtvast. Een gebroken fles olijfolie op de vloer levert dan ook geen problemen op.

Bekijk een groot deel van onze collectie online te bekijken!
Comments


bottom of page