top of page

De badkamertrends van 2022

Bijgewerkt op: 13 sep. 2022De badkamer is tegenwoordig zoveel meer dan een praktische ruimte om je op te frissen. Het is de plek om tot rust te komen en te ontspannen. De tijd van de witte, strakke badkamers is toch echt voorbij: een wellness in eigen huis is dé trend van 2022. Botanische patronen, aardetinten en natuurlijke materialen zijn weer helemaal terug van weggeweest. We staan dichter bij de natuur dan ooit en we durven steeds meer. We zijn dan ook enorm enthousiast over deze nieuwste ontwikkelingen op het gebied van badkamer-interieur.


Groen, groen en nog eens groen


Van licht tot donker, alle tinten groen doen het goed dit seizoen. Groen is de kleur van de natuur en staat daarom het dichtst bij ons. Het geeft een gevoel van rust, veiligheid en gezondheid. Het groene bewustzijn wordt ook steeds groter: we besparen meer water, stoken niet voor de buren en duurzame energie wekken we op met zonnepanelen. We leven groener en deze trend zien we duidelijk terug in de badkamertrends van dit jaar.


Trends – terug naar de natuur


We zien steeds meer natuurlijke materialen terugkomen in het interieur. Marmer in alle kleuren, eikenhouten badkamermeubels en zelfs echte planten vinden hun weg naar de badkamer. Bewust ontspannen en tijd voor jezelf nemen wordt een steeds belangrijker onderdeel in ons hectische leven. Waar vroeger de badkamer een praktische ruimte was, is het nu een plek om te ontspannen. De badkamer is de plek waar je de dag begint en eindigt, why not make it comfortable?


Tegels – de keuze is reuze


Tegels brengen je badkamer echt tot leven en ze geven eindeloze mogelijkheden. Verschillende kleuren en patronen combineren, glans of mat – of allebei? Donkere voegen of toch wit en betegelen we de hele badkamer of enkel een stukje? De keuze is reuze en het zorgt voor een speels en gezellig resultaat. Ook in de tegels zie je dit jaar de botanische kleuren en patronen terugkomen. Een ding is zeker: voor het mediterraan wellness-gevoel, hoef je niet meer op vakantie.


Trends in badkamer accessoires


Zeg de oude metalen kranen maar gedag want de trend van dit jaar is allesbehalve standaard. Zwarte-, koper of goudkleurige kranen geven een mooie mediterrane- of juiste industriële look tegenover de natuurlijke trends van vandaag. Door de stijl zo natuurlijk mogelijk te houden kun je optimaal ontspannen. Ook de betonlook blijft populair dit seizoen. We zien het terug in vloeren, muren en in de trendy ronde opzetkommen. De invloed van de wellness-beleving is hier ook duidelijk voelbaar in alle vormen en kleuren. De badkamer-boodschap van 2022 is duidelijk: het is de plek om te ontspannen, voor- of na een hectische dag.Meer weten?


Raak je helemaal geïnspireerd door de nieuwste badkamertrends, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of weet je juist precies wat je wil, maar heb je professionals nodig om het te realiseren? We nodigen je graag uit in onze showroom in Leiden voor meer inspiratie en tips van onze ervaren verkoopmedewerkers of neem contact met ons op.

Comments


bottom of page