top of page

Design badkamer

Bijgewerkt op: 3 aug. 2022Op het monumentale landgoed van Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten is in mei 2018 één van de laatste van een 8-tal vrijstaande huizen opgeleverd. ‘Buitenplaats Haagwijk’ – zoals het project heet – ligt aan de Vliet en is onderdeel van ‘De Duivenvoordecorridor’. Een van deze woningen kreeg een Scandinavisch uiterlijk met een design badkamer met de herkenbare signatuur van Luc van den Berg.

Design badkamer in Scandinavische stijl

De bewoners zijn met recht terecht trots op hun moderne huis met Scandinavische uitstraling. Er is gebruik gemaakt van veel natuurlijke materialen, zoals steen en onbehandeld hout en veel kleurgebruik met grijs- en groentinten. “Alleen de plafonds zijn wit”, spreekt de bewoonster. Luc van den Berg realiseerde 2 design badkamers in deze woning, plus een wc.

Strikte bouwvoorwaarden

Omdat de woning onderdeel is van het landgoed, moest deze aan een aantal bouwvoorwaarden voldoen. Zo moest er een plat dak komen, mocht er maar tot maximale hoogte worden gebouwd en mochten er bijvoorbeeld geen schuttingen worden geplaatst. Het bouwproces werd nauwlettend in de gaten gehouden door de kwaliteitscommissie van de gemeente Voorschoten. De badkamer is bewust groot ontworpen (4 x 5 meter) en biedt plek voor een vrijstaand bad, een inloopdouche en dubbele wastafel.

“Zo blij met de service en inspiratie bij Luc van den Berg!”

“Ik ben bij zoveel badkamerwinkels geweest, maar het was het allemaal nét niet”; vertelt de bewoonster. “Steeds was ik weer teleurgesteld, ik kon gewoon niet vinden wat ik zocht. Een buurvrouw tipte me; ik moest maar eens bij Luc van den Berg langs gaan. Met de bouwtekeningen op zak ging ik op pad. Nou, dat was niets teveel gezegd. Bij binnenkomst zag ik de houten wastafel met de twee waskommen. Ik was direct verkocht.” Deze heeft een prominente plek in de design badkamer gekregen.

Alle hulp en vrijheid

“Ik ben ontzettend goed geholpen door Luc en Maayke van der Berg. Ik heb werkelijk uren doorgebracht in de winkel. Zeker toen we het hele zaakje nog een keer omgooiden en we alle tegels hebben aangepast. Ik kreeg alle hulp en vrijheid om dingen uit te zoeken, altijd met kopje koffie. Soms waren het sessies van wel 2 uur. Maar het resultaat mag er meer dan zijn!”


Ovalen bad en veel hout in design badkamer


De design badkamer in Scandinavische stijl heeft een vrijstaand, ovalen bad. Tussen het bad en de inloopdouche is een scheidingswand geplaatst dat voor de helft bestaat uit glas. Alleen de douche is van boven tot onder betegeld met groot formaat tegels (1.20 x 0.60 m), de rest van de ruimte is gedeeltelijk gestuukt en voor een deel voorzien van groen glasmozaiek. De badkamer heeft een minimalistische uitstraling en is voorzien van warme tinten. De inbouwkranen zijn van RVS en hebben een strak ontwerp.

De wc die Luc van den Berg realiseerde heeft is voorzien van groen sanitair. De tweede (kleinere) badkamer heeft dezelfde uitgangspunten als de grote badkamer gekregen, met eenzelfde minimalistische uitstraling, zij het met tegels van 1.20 x 1.20 m.


Meer over Kasteel Duivenvoorde


Duivenvoorde is een uniek en nog steeds bewoond kasteel en landgoed waarvan de wortels teruggaan tot in de 13de eeuw. Ooit stond hier een grote, vierkante verdedigingstoren. Resten van deze toren zijn nog steeds zichtbaar in de gevel van het kasteel en in het Voorhuis. In de latere middeleeuwen groeide de behoefte aan woonruimte en verrezen er rondom de toren, die tot in de 17de eeuw bleef bestaan, verscheidene vleugels.Comments


bottom of page