top of page

Inbouwkraan of opbouwkraan?

Bijgewerkt op: 3 aug. 2022Het verschil tussen een inbouwkraan en een opbouwkraan


Bij het realiseren van een nieuwe badkamer staat u voor vele keuzes. Een bad, een douche, of allebei? Tegels op de wanden of toch stuken? En ook: laat u inbouwkranen of opbouwkranen plaatsen bij de wastafel, douche of bij het bad? We hebben de voor- en nadelen voor u op een rijtje gezet.


Waarom kiezen voor een opbouwkraan

Een opbouwkraan plaatst u direct op uw wastafel, in de douche of bij het bad. Er komt geen extra hak- of breekwerk aan te pas voor de leidingen, zodat het aansluiten eenvoudig is. Een nadeel is wel dat de opbouwkranen lastiger schoon te maken zijn dan inbouwkranen.

Waarom kiezen voor een inbouwkraan

Een inbouwkraan straalt exclusiviteit uit en geeft uw douche, wastafel of bad een strakke, moderne uitstraling. Zeker als u naast inbouwkranen ook kiest voor een regendouche, zodat u geen glijstang hoeft te plaatsen. Alleen de belangrijke onderdelen van de kraan zijn zichtbaar, de rest wordt netjes weggewerkt in de muur. Daarnaast is het mogelijk om de inbouwkranen op een andere plek dan direct onder de douche te plaatsen, waardoor deze schoner blijft en eenvoudiger in gebruik is. De inbouwkraan is daarnaast ook eenvoudiger te reinigen. En, bij de wastafel blijft er meer ruimte over. Het plaatsen van een inbouw kraan is wel kostbaar; er moet meer werk worden verzet om deze in te bouwen in de muur.

Waar u op moet letten bij het installeren van een inbouwkraan

De muur waarin u een inbouwkraan wilt aanbrengen, moet zo’n 7 tot 8 cm. diep zijn. Het verwerken van een inbouw kraan is eenvoudiger in gipswanden dan in bijvoorbeeld beton. Hou bij het installeren van een inbouwkraan rekening met de diepte van zowel het inbouwdeel als het opbouwdeel. En, zorg dat de aansluitingen op de juiste plaats zitten. Per merk, type kraan en situatie kunnen de benodigde dieptes verschillen. Als de bestaande muren niet diep (dik) genoeg zijn, kunt u ervoor kiezen om de muur op te vullen naar de gewenste diepte, door bijvoorbeeld een voorzetwand te plaatsen. Per kraan kan de benodigde muurdiepte voor plaatsing verschillen.

In meer dan 20 kleuren beschikbaar

Bij Luc van den Berg kunt u kiezen uit een zeer ruim assortiment opbouwkranen en inbouwkranen, waaronder inbouw wastafelkranen. Of u nu kiest voor design of klassiek, RVS, koper of fel gekleurd, bij Luc vind u diverse Italiaanse designmerken, waaronder Bongio. Dit merk biedt wel verschillende kleuren aan!


Comments


bottom of page