top of page

Design toilet fontein

Bijgewerkt op: 3 aug. 2022Ontwerp: Luc van den Berg


Dat Luc van den Berg een prachtige showroom heeft met design sanitair weten de meesten wel. Maar dat Luc van den Berg zelf sanitair ontwerpt en laat produceren in Italië, weet niet iedereen. Onder het label Luca Sanitair verkoopt Luc van den Berg een compleet aanbod vrijstaande baden, badkamermeubels, fonteintjes met wastafelblad, in veel verschillende kleuren en materialen, via de showroom en via Luca-dealers in binnen- en buitenland.


Design toilet fontein

Het idee voor het eivormig fontein deed Luc op tijdens zijn zomervakantie in 2018. Hij stuitte daar op een antiek stuk porselein sanitair dat hem inspireerde. Al schetsend ontstond het idee voor dit fonteintje, dat opvalt door zijn ronde vormen en speels design. “Het is uniek in zijn soort”, zegt Luc, “nergens anders zag ik ooit iets dergelijks.”

Trendy en praktisch

Naast zijn bijzondere vorm is het vooral een praktisch ontwerp geworden, dat vooral geschikt is voor de kleine toiletruimte. Daar moet vaak geschipperd worden met de ruimte en is er meestal weinig ruimte voor een fonteintje. Een klein formaat fontein levert veel gespetter op. Dit eivormige fontein voorkomt het rond spetteren van water tijdens het handen wassen.

Matte of glanzende

“Het unieke mini design toilet fontein is uitgevoerd in solid surface, een materiaal dat wordt gegoten in een voor ons ontworpen mal, leverbaar in een matte en glanzende uitvoering. Voorlopig alleen in wit”, lacht Van den Berg.

Plaatsing

Bij het plaatsen van dit design toilet fonteintje moet de consument rekening houden met de plaats van de wateraansluiting en afvoer. Voordat een muur bijvoorbeeld betegeld of gestuukt word, moet de muur voorbereid zijn qua leidingwerk.

Alle details op een rijtje…

* Eivormig mini fontein toilet in solid surface * 30 cm breed x 26 cm diep x 41 cm hoog * Matte uitvoering LUVA 1336M: € 519,09 (incl. Btw) * Glanzende uitvoering LUVA1336: € 494,89 (incl. Btw)

Dit unieke fonteintje is te koop bij Luc van den Berg in Leiden of bij Luca-dealers door heel Nederland.


Comments


bottom of page