top of page

Marokkaanse Tegel Badkamer

Bijgewerkt op: 3 aug. 2022
Als u op zoek bent naar een bijzonder kleurrijke tegel voor uw badkamer, toilet of keuken, dan denkt u al snel aan glanzende tegels, de zgn. Marokkaanse tegels. Een tegel die opvalt door zijn metaalachtige of parelmoerachtige uitstraling.


Vormen en kleur


De Marokkaanse tegel is verkrijgbaar in diverse vormen en maatvoeringen, waarmee u prachtige patronen kunt leggen. Zo kunt u kiezen voor:

  • hexagon (achthoekige) tegels

  • ruitvormige tegels

  • vierkante of langwerpige tegels

  • mozaïek tegels (5 x 5 cm)

  • ‘schubvormige’ tegels enz.
In onze showroom treft u een grote collectie waterdichte, kleurige Marokkaanse tegels. Kom langs en laat u inspireren door deze kleurrijke collectie die uw badkamer een bijzonder uiterlijk geven.


Handgemaakt


De originele Marokkaanse tegels worden handgemaakt van klei, die wordt gewonnen in Fez, een regio in Marokko. De klei wordt gemengd met water, om vervolgens met de hand te worden vormgegeven. De tegel wordt op natuurlijke wijze gedroogd en daarna in de oven gebakken. De glasachtige laag (glasvochtverbindingen en minerale pigmenten) wordt op de tegels aangebracht en vervolgens geglazuurd, wat resulteert in de bijzondere kleuren. Het unieke van de Marokkaanse tegel is de onregelmatigheid van het uiterlijk, in kleur, textuur, diepte, glans en toon. Elke Marokkaanse tegel is anders. Net als andere geglazuurde kleitegels is de Marokkaanse tegel makkelijk in onderhoud.


Luc van den Berg levert waterdichte Marokkaanse tegels


De Marokkaanse tegel is dus een handwerkproduct. Vocht kan door vlekken en onregelmatigheden komen en is daardoor niet 100% waterdicht. De authentieke Marokkaanse tegels zijn daarom niet geschikt voor uw badkamer of toilet, tenzij u ze herhaaldelijk blijft impregneert. Luc van den Berg levert daarom een uitgebreide collectie tegels die het uiterlijk hebben van een Marokkaanse tegel maar wel 100% geschikt zijn voor de natte ruimte.

Comments


bottom of page