top of page

Luca Teak badkamermeubelen

Bijgewerkt op: 3 aug. 2022De lijn Luca Wood is op de Nederlandse markt geïntroduceerd als een private label van Luca Sanitair en wordt vervaardigd van hoogwaardig eiken. Luca Wood is een Nederlands fabricaat bestaande uit A1 eiken meubelen. Nieuw in het assortiment van Luca Sanitair zijn meubelen bestaande uit teakhout in vier verschillende afwerkingen.


Teak Materiaal

Het plantage teak dat gebruikt wordt voor de meubelen komen van plantages die tussen de 20 en 50 jaar geleden zijn aangeplant. De jaarringen van plantage teak liggen verder uit elkaar en het is lichter van kleur en gewicht dan jachtbouw teak. Voor binnen toepassingen is het een mooie en stabiele houtsoort, en zeer geschikt voor het maken van badmeubelen.

Plantage teak, verantwoord hout

In het verleden werd er veel teakhout illegaal gekapt. In de tijd van Nederlands Indië zijn toen de eerste plantages aangelegd om het illegaal kappen te voorkomen. De plantages hebben voor werk en welvaart gezorgd en de meubelen van Luca Sanitair zijn grotendeels gemaakt van plantage teak afkomstig uit Brazilië.

Luca teak kleuren

De vier teak kleuren die Luca Sanitair beschikbaar heeft zijn white, havanna, smoke en natural. Het gehele assortiment van Luca Wood dat eerder alleen in eiken gemaakt kon worden is nu ook in teak beschikbaar.

Nieuwe producten

Het assortiment van Luca Sanitair is niet alleen uitgebreid met de vier nieuwe teak kleuren, maar er zijn ook een aantal nieuwe producten toegevoegd. Een nieuwe fonteinset in combinatie met de opzetkom complementeert de fonteinset combinaties. Een compleet nieuwe tafel, genaamd Kamille, is met boven- en onderblad in eiken of teak en in verschillende standaardmaten te verkrijgen. Verder is onder andere een nieuw Lotus meubel met twee roosterbladen toegevoegd aan de Lotus serie.

Maatwerk en Italiaans design

Voor het design van Luca Wood is inspiratie gehaald uit de Italiaanse badkamers en badkamermeubelen. Daarnaast maakt Luca Wood alleen gebruik van natuurlijke materialen, wat een luxe design en warme uitstraling geeft. Naast het standaard assortiment zijn de badmeubelen ook op maat te bestellen. Met de nieuwe teak afwerking zijn de mogelijkheden wat betreft badkamermeubelen nog uitgebreider geworden.

Comments


bottom of page