top of page

Portugese Tegels Badkamer

Bijgewerkt op: 3 aug. 2022




Op zoek naar een creatieve en kleurrijk oplossing voor de badkamer- keuken of woonkamervloer? U kunt spelen met verschillende kleuren en maten maar ook kiezen voor het leggen van patronen, waar u tegels van verschillende kleuren en maten combineert. Of u nu kiest voor twee, vijf of 10 verschillende tegels, u verwerkt ze tot een kleurrijk en origineel patroon. En daarvoor hoeven de tegels niet eens in rechte lijnen gelegd te worden. U bepaalt! Bedenk wel dat u op een kleine toiletvloer minder ziet van uw 6 tegel-patroon dan dat u in de woonkamer zal zien.



Portugese tegels badkamer


De kleurige Portugese tegels ogen kleurrijk, vrolijk en u heeft ontelbaar veel mogelijkheden met deze bonte decortegels. U plaatst ze in de woonkamer, keuken of badkamer. Portugese tegels komen vaak in één of twee formaten en hebben van zichzelf al een patroon. De traditionele Portugese tegel is dik – zo’n 2cm maar liefst en is poreus. Het is daarom raadzaam uw Portugese tegelvloer te impregneren. Kiest u daar bewust niet voor, dan krijgt u het prachtige effect waarom u verliefd wordt op Portugese tegel – een gave, wat verweerde tegelvloer.



Het leggen van Portugese tegels


De traditionele Portugese cementtegels vragen om zorgvuldigheid bij het leggen. Denk aan het impregneren maar ook aan speciale lijm om de Portugese tegel goed te leggen. Het voegen van de Portugese tegel is ook anders dan bij een keramische tegel. Traditioneel wordt deze gevoegd met een grijze voeg. Let daarbij wel op dat de pigmenten van de voeg in de tegel kunnen trekken. Goed schoonhouden tijdens het leggen is daarom van groot belang.



Alternatief: keramische decortegels


Wilt u uw tegels mooi houden en er weinig onderhoud aan hebben, kies dan voor een alternatief: de keramische tegel. Deze zijn minder dik en kan de tegelzetter makkelijker verwerken. In onze showroom kunt u onze uitgebreide collectie Portugese tegels en andere decortegels bekijken. Bij Luc van den Berg vindt u het grootste deel van de Original Style-tegels, een Brits merk met een bijzonder groot assortiment. Daarnaast vindt u bij ons decortegels van Caprice.


Meer informatie of onze collectie komen bekijken? Neem contact met ons op of bezoek onze showroom in Leiden!


bottom of page