top of page

Stappenplan voor een moodboardEen moodboard maken, hoe doet u dat?


Een nieuw huis, een verbouwing of het restylen van uw ruimte kan een uitdagend proces zijn dat veel vragen oproept. Waar begint u als u uw ruimte wilt transformeren? Waarschijnlijk zitten er allerlei ideeën in uw hoofd, maar hoe brengt u die tot leven? Een mogelijkheid is om een moodboard te maken. Door uw gevoelens, concepten en gedachten te visualiseren op papier of via een online tool, kunt u uw inspiratie concreet maken. Een moodboard biedt een visuele weergave van de gewenste sfeer van de ruimte, met een mix van afbeeldingen, materialen, woorden en andere creatieve elementen. Het is volledig aanpasbaar aan uw smaak en stijl, dus alles wat u inspireert, vindt zijn plek op het moodboard.

Wij presenteren 10 stappen om uw eigen moodboard samen te stellen:


1.      Verzamel inspiratie

Inspiratie is voor iedereen anders, de een haalt zijn inspiratie uit de natuur, de ander uit de stad, kunst of architectuur. Om inspiratie op te doen kunt u door tijdschriften bladeren, scrollen door social media of de stad afstruinen en showrooms of winkels binnenwandelen.


2.     Bepaal een thema of stijl

Denk na over de sfeer die uw huis mag hebben. Denk aan verschillende stijlen zoals: Modern, levendig, vintage, minimalistisch of klassiek?


3.    Kies kleuren en materialen

Denk na over welke kleuren u aanspreken, welke kleuren brengen een bepaald gevoel teweeg? Het helpt om hierbij na te denken over welke kleuren kleding u bijvoorbeeld graag draagt. Kiest u voor een licht kleuren palet of juist een kleurrijk thema? Welke materialen vindt u prettig? Denk aan: hout, stof, marmer etc.


4.    Kies vormen

Welke vormen en designs vindt u aantrekkelijk? Denk hierbij aan tegels, uw keuken en badkamer. Houdt u van strakke lijnen of rondere vormen?

 

5.    Maak een collage

Verzamel de afbeeldingen die u heeft gekozen bij elkaar, dit kan digitaal of op papier. Plaats de beelden op een groot vel papier, of in een digitaal programma. Vervolgens kunt u ook inspirerende woorden op het moodboard schrijven.


6.    Voeg texturen en stoffen toe

Als u specifieke texturen of stoffen prefereert voeg deze dan ook toe aan het moodboard. Dit kan helpen bij het visualiseren van de sfeer en warmte van de ruimte.


7.     Voeg meubel en accessoire inspiratie toe

Om alvast een idee te krijgen van de uiteindelijke inrichting van uw ruimte kunt u meubels die u mooi vindt aan het bord toevoegen.


8.    Creëer Balans

Zorg ervoor dat het moodboard in evenwicht is. Dit zorgt ervoor dat het een samenhangend geheel is en een duidelijke weerspiegeling van de potentiële ruimte.


9.    Voeg alvast een persoonlijke touche toe

Om de ruimte nog meer beleving te geven kunt u alvast persoonlijke items toevoegen aan het moodboard. Denk hierbij aan foto’s of kunst.


10.  Reflecteer en pas aan indien nodig

Kijk later met een frisse blik naar het moodboard en beoordeel of deze een juiste weerspiegeling is van hoe u de ruimte zou willen inrichten. Maak aanpassingen indien nodig.

Voilà, een moodboard gecreëerd in 10 stappen. Nu heeft u een concrete visualisering van uw gedachten en ideeën, zo bent u een stapje dichter bij de realisatie van uw inrichting!

 

 

Comments


bottom of page