top of page

WC fonteintje, welke kiest u?

Bijgewerkt op: 3 aug. 2022




Een toiletfontein is onmisbaar in uw toiletruimte. Het is een compacte wastafel, die verkrijgbaar is met of zonder meubel eronder. Luc van den Berg heeft een grote collectie design toiletfonteintjes.


De mogelijkheden


Er zijn drie verschillende types toiletfontein waar u uit kunt kiezen, als u besluit tot aanschaf van een nieuwe wc fontein.

  • een hoekfontein – die u in de hoek plaatst

  • een meubelfontein – die een dubbele functie heeft, o.a. voor handdoekjes

  • een wandfontein


Formaat fonteintje toilet


De maat van het toiletfonteintje is uiteraard afhankelijk van de grootte van uw toiletruimte. Is er weinig ruimte, kies dan voor een klein fonteintje, dat u idealiter in de hoek plaatst. Heeft u meer ruimte, dan kiest u voor een wandfontein of meubelfontein, die u compleet maakt met een opbouwkraan. U kiest dan voor een kraan die u direct op de wand plaatst en een wc fonteintje zonder kraangat.



Verschillende opties wc fonteintje zonder kraangat


Net als bij een wastafel in uw badkamer heeft u voor een wc fontein ook keuze uit diverse opties:

  • Vorm: kiest uit vierkant, rechthoekig, halfrond, kwartrond of ovaal

  • Opzetkom: kies voor een opzetkom op bijvoorbeeld en houten plank of een wasbakje met bijvoorbeeld een zwart aluminium raamwerk

  • Materiaal: kies uit keramiek, natuursteen, solid surface of mineraalmarmer

  • Kleur: naast een wit wc fonteintje kiest u bij Luc van den Berg uit meerdere kleuren

  • Kraangaten: afhankelijk van de keuze voor de kraan (opbouw- of inbouwkraan) kiest u voor een wc fonteintje zonder kraangat of met kraangat


Trendy: het praktische ei-fontein


Luc van den Berg presenteerde onlangs een bijzonder vormgegeven fontein, het ei-fontein, een exclusief ontwerp van Luc van den Berg. Naast zijn bijzondere vorm is het vooral een praktisch ontwerp geworden, dat vooral geschikt is voor de kleine toiletruimte. Daar moet vaak geschipperd worden met de ruimte en is er meestal weinig ruimte voor een fonteintje. Een klein formaat fontein levert veel gespetter op. Dit eivormige fontein voorkomt het rond spetteren van water tijdens het handen wassen.

Dit design toilet fontein is uitgevoerd in wit solid surface, een materiaal dat wordt gegoten in een mal, leverbaar in een matte en glanzende uitvoering.



Merken wc fonteintjes zonder kraangat


In de showroom kunt u wc fonteintjes vinden van de volgende innovatieve, Italiaanse en Nederlande merken: Globo Luca Sanitair Luca Wood GB groupe


De complete collectie bekijkt u in onze showroom in Leiden, of..


bottom of page